Időpontfoglalás
Fog ikon a DabasiDent weboldalon
Ahogy az élet számos területén, úgy a fogászatban is villámgyorsan elterjedt és teret nyert a digitalizáció. Ez pedig hatalmas könnyebbséget és minőségi ugrást jelent a fogorvosi eljárások területén legyen szó implantológiáról, hagyományos fogpótlásról, csontpótlásról vagy fogszabályozásról. Maga az eljárás az első találkozástól kezdve személyre szabott, emellett gyors, fájdalommentes és hatékony fogpótlást tesz lehetővé.
Rendelőnkben alapvetően fontos alapelv az, hogy külön foglalkozunk minden pácienssel és alaposan megbeszéljük, milyen személyre szabott lehetőségek állnak rendelkezésre a kezelés során. Emellett lényeges számunkra a fájdalommentesség is, ezt egyrészről az érzéstelenítési technikákkal oldjuk meg, másrészt a digitális technológia is segít a fájdalom minimalizálásában.Mit szólna ahhoz, ha azt mondanánk, hogy a digitális fogászatnak köszönhetően most nem csak tartós és tökéletesen illeszkedő fogpótlást készíthetünk Önnek, de mindezt a lehető legnagyobb biztonságban, fájdalommentes eljárás keretein belül? Ha most azt gondolja, hogy ez biztosan nem lehetséges, akkor bizony téved! Megmutatjuk, miről is van szó!

A digitális implantológia biztonságos és fájdalommentes

A digitális implantológia segítségével hatékonyabban és rövidebb idő alatt végezhető el a fogászati beültetés úgy, hogy közben szájsebészeti beavatkozásra, az íny felvágására nincsen szükség. A szájsebészeti eljárást nem igénylő, a hagyományos implantológiai beavatkozásnál jóval rövidebb kezelés fájdalommentes, nem igényel varratot, és a máskor gyakran előforduló lassan gyógyuló íny- vagy arcdagadás is elmarad. Ehhez pedig nem kell a tengerentúlra utaznia, elegendő, ha ellátogat Dr. Dabasi András budapesti rendelőnkbe!

Így zajlik a fogpótlás digitálisan!

A digitális implantológia során a legelső röntgenfelvételt követően egy digitális CT-felvételt készítünk, amelyet egy speciális program segítségével dolgozunk fel. Az egyedi, személyre szabott terveket minden esetben Dr. Dabasi András készíti el a páciensek számára. A tervet alapján navigációs sablon készül. A próbát követően, ha a sablon tökéletesen illeszkedik az ínyre, következhet a beavatkozás, az implantok behelyezése. A sablon tulajdonképpen egy célzóeszköz, ebből fakad, hogy a beavatkozás pontos, biztonságos, nem csupán a szakorvos szemére, kezére és tapasztalataira alapozunk a befúrásoknál. Mivel a behelyezés során nincs szükség szájsebészeti vágásra és varratokra, nem okoz akkora megterhelést a szervezetnek, mint a hagyományos eljárások esetében.

Személyre szabott eljárások

Azt, hogy kinek milyen eljárást ajánlunk, egyedileg alakítjuk ki a fogak, foghíjak, állkapocs és a páciens preferenciái alapján, legyen a hagyományos fogpótlás vagy implantológia. A fentebb vázolt folyamatokból Ön is láthatta, milyen alaposan megtervezett és minden téren digitalizált eljárásról van szó, amelyek tökéletes alapot nyújtanak a sikeres fogpótláshoz. Személyre szabottan, hajszálpontosan a páciens ínyére tervezzük a célzóeszköz segítségével az implantátumok beültetését tized-milliméteres pontossággal. Így nem csak a szakorvos tudására, tapasztalataira alapozunk, hiszen a sablon a digitális CT alapján, a kezelőorvos terve szerint készül, beállítva a fúrás pontos szögét, mélységét. Mindebből az is következik, hogy a hagyományos beavatkozáshoz képest rövidebb ideig is tart.

Csontpótlásra is lehetőséget ad ez a technológia

A fogpótláshoz szorosan kapcsolódik a csontpótlás témája, hiszen a fogak elvesztését követően rendszerint a csontállomány is csökken. Így igen gyakori, hogy implantáció előtt csontpótló műtétre kell sort keríteni. Azonban a digitális technológiának hála már sokkal pontosabb és hatékonyabb eljárási lehetőség van a kezünkben. Azért nagy előny, ha a csontpótló  anyagnak a behelyezéséhez 3D-technológiát alkalmazunk, mert így később majd az implantátumok a lehető legideálisabb helyzetbe kerülhetnek, a fogsor pedig strapabíró és kifogástalan lesz.

Digitális fogtechnika

Ezeket a lépéseket követi a mintavétel, a tervezés, a felépítés, majd a végén a behelyezett furatokba a kész fogpótlás felépítésével lesz teljes a kép. A mintavétel sem a hagyományos lenyomatkanállal készül, kellemetlen érzést keltve, hanem az új oral scanner használatával. A digitális technológia lehetővé teszi, hogy a fogtechnikai laborokban használt CAD-tervezés és a 3D-nyomtatás segítségével növeljük a gyártás hatékonyságát, ráadásul ennek köszönhetően elkerülhető a legapróbb olyan hiba is, amely a kézi tervezés során előfordulhat. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a készülékeknek a segítségével olyan hidakat, koronákat és egyéb fogpótláshoz szükséges elemeket lehet a hagyományos módszerhez szükséges időtartam töredéke alatt megtervezni és elkészíteni, amelyek gyári minőségűek lesznek. Kiemelendő, hogy minden esetben szövetbarát anyagokat használunk, amelyek probléma nélkül beépülnek.
Időpontfoglalás

A weboldal forgalom elemzéséhez, reklámozás céljából, illetve a kényelmes felhasználói élmény és a közösségi funkciók biztosításához az oldal sütiket használ. A sütik használatához hozzájárulását az 'Elfogadom' gombra kattintva tudja megadni. A weboldalunkon megtalálja Adatkezelési tájékoztatónkat is.